Red lentil pasta with mushroom and zucchini vegetables

Rote Linsen Nudeln mit Pilz-Zucchini-Gemüse: dein ayurvedisches Wohlfühlgericht

Ingredients for 2 people:

  • ½ red onion

  • 1 tsp ghee or coconut oil

  • ½ zucchini

  • 6 large mushrooms

  • 200 g red lentil pasta

  • Coconut milk

  • 1 tbsp lemon juice

  • Finely chop 1 slice of ginger

  • ½ tsp turmeric acc.

  • ½ tsp coriander mixed

  • Rock salt

  • Black pepper

  • fresh herbs for topping

Preparation:

  1. Roast diced onion and freshly sliced ​​ginger in ghee, add spices and roast briefly

  2. Add zucchini cubes and sliced ​​mushrooms and cook until done. Refine with coconut milk and lemon juice and season with salt and pepper.

  3. Boil red lentil pasta in water and strain.

  4. Serve and garnish with fresh herbs.

My dosha tip: Don't consume mushrooms too often! They are difficult to digest and have a tamasic effect in Ayurveda. This means that they have a sluggish and dull effect on our minds.

Dieses Gericht eignet sich auf ideal für deine Ayurveda-Detox_Kur für Zuhause.

Entdecke das 'Detox für deine Balance' Workbook: 7-Tage-Programm nach ayurvedischen Prinzipien. Mit Rezepten, Yoga, und Tools für mehr Energie, besserer Schlaf und Wohlbefinden. Entgifte zuhause selbstständig für innere Reinigung und Stoffwechselanregung.