Millet-pear porridge

Cremiges Hirse-Birnen-Porridge: Ein gesundes und köstliches Frühstück für jeden Tag

Ingredients:

  • 1 sweet pear

  • 50 g millet (I use quick-cooking millet, which is cooked for 10 minutes and is finer than golden millet)

  • ½ tsp ghee

  • ¼ tsp Ceylon cinnamon

  • ¼ tsp cardamom powder

  • Pinch of ginger powder

  • Plant milk/water

  • For garnish: blueberries and seeds of your choice

Preparation:

  1. Wash millet in hot water before cooking.

  2. Roast cardamom and cinnamon in ghee, stir in diced pear and fry briefly.

  3. Add the millet, double the amount of non-dairy milk or water and cook for 10 minutes.

  4. Garnish with blueberries and seeds. Sweeten with honey if desired.

My dosha tip: Because of its dry properties, millet is good for lowering kapha. For Vata constitutions I recommend using more ghee and liquid in the recipe.

Entdecke unsere ayurvedische Shodana-Teemischung: Hochwertige Bio-Kräuter bringen Kapha-Dosha ins Gleichgewicht. Anregend für den Stoffwechsel, entwässernd und wärmend. Unterstützt das Verdauungsfeuer Agni für ein harmonisches Wohlbefinden.